Darálós WC – melyiket válasszam?

Darálós WC – melyiket válasszam?
5 (100%) 40 szavazat

Megpróbálok segíteni a kedves olvasónak a bejegyzés címében található – darálós WC – melyiket válasszam? – kérdésre.
Nagyon sok típus van kereskedelmi forgalomban, vannak olcsó, és méregdrága darálós WC-k. Mi alapján döntse el egy laikus, hogy melyikre essen választása? Bármennyire is nehéznek látszik a feladat, mégsem az! Hogy miért?.. Számoljunk egy kicsit.
Darálós wc
Az üzemi, és most már a háztartásokban is használt berendezések élettartamát üzemidőben határozzák meg. Ez a legfontosabb tényező! Mellőzve a készülékek árdifferenciáját, induljunk ki ebből.
Vegyünk egy olyan helyzetet, ahol egy négytagú család, rendszeresen nap mint nap fogja használni a darálós wc-t. Becsüljük meg, hogy vajon hány perc lesz a napi üzemórája.. nos, véleményem, és tapasztalatom szerint minimum 10 perc. Ha ez így van, akkor 1 év alatt összesen 61 órát fog üzemelni a darálós WC.
Nézzünk meg egy másik példát ahol, mondjuk egy hegyvidéki kertes ház mínusz szintjén  építünk egy darálós wc-t, kifejezetten a hetente egy két alkalommal jelenlévő kertész, vagy takarító számára. Sok ilyen van, hiszen ezzel a megoldással elkerülhető, hogy a munkás felmenjen a steril lakásba – dolgát végezni. Becsüljük meg itt is az üzemórát. Szerintem ha átlagot veszünk, nem lesz napi 1 percnél több! Ez évente összesen csak 6 üzemórát eredményez!! Máris láthatjuk, hogy pont tízszer kevesebbet fog üzemelni, mint az előző példánkban lévő.
Innen pedig leegyszerűsödik a dolog, hiszen a darálós WC kiválasztását a tervezett használat, vagyis a prognosztizált üzemóra határozza meg leginkább. Ha olyan helyre tervezzük ahol csak a személyzet ( kertész, takarító, stb. ) használja a berendezést, teljesen megfelel – akár egy olcsó kínai darálós WC választása is. Ez kb. 10 év alatt fog annyit menni, mint a másik egy év alatt, és lássuk be, tíz év nagyon nagy idő egy mellékhelyiség életében.
Darálós wc – melyiket válasszam?
Ahol lényegesen több üzemórára számíthatunk, ott érdemes márkás, komolyabb darálós WC-t választani. Természetesen mindkét esetre érvényes, hogy számításaink csak rendszeres karbantartás mellett érvényesülhetnek. Ennek hiányában, vagy gondatlan kezelés miatt bármikor, bármelyik felmondhatja a szolgálatot.

Hívjon bizalommal ha segítségre van szüksége