Grohe beépített WC tartály a csúcsok csúcsa!

Grohe beépített WC tartály a csúcsok csúcsa!
5 (100%) 10 szavazat

Grohe beépített WC tartály a csúcsok csúcsa!

Amikor először szedtem szét egy Grohe falba beépített WC tartály öblítőszelepet, és töltőszelepet, azonnal éreztem, hogy a csúcskategória egyik képviselőjével van dolgom. Gépészként otthonosan mozogtam a szétszerelés, javítás, ill. összeszerelés terén, tudtam, hogy “hazai pályán” vagyok. Lenyűgözött az az alapos mérnöki teljesítmény, ami ezt a WC tartályt létre hozta. Bátran kijelenthetem, hogy ez a WC tartályok Rolls Royce-ja. Precíz, kifinomult, zajtalan megoldás a pneumatikus működtetés, ami jelenleg még csak a Grohe falba beépíthető Wc tartályokra jellemző. Ez azt jelenti, hogy a nyomólapot benyomva nem kallantyúk, vagy műanyag rudazatok működtetik áttételeken keresztül az öblítőszelepet, hanem beépített légdugattyúk hozzák működésbe az öblítést. A szelep és a nyomólap között pedig egy nagynyomású, vékony – un. vipolán – csövecske biztosítja a kapcsolatot, így a beépítésnél nincs falvastagság tényező, tehát bármilyen vastag falba kompromisszumok nélkül beépíthető. Ha a WC tartály osztott működésű, akkor természetesen mindkét nyomógombhoz tartozik egy-egy csövecske, ill. légdugattyú is. Ez a kedvenc tartályom, és mindig külön öröm számomra, ha ilyet kell javítanom.
Persze azonnal felvetődik a kérdés, hogy nem túl macerás-e ez a megoldás, és mennyire növeli meg a hibalehetőségek számát ez a luxusmegoldás?

Grohe beépített wc tartály a csúcsok csúcsa!

Nos az a tapasztalatom, hogy ha egy ilyen Grohe Wc tartály jól be van állítva, és időnként nem sajnálnak tőle egy kis karbantartást, akkor 8-10 évig különösebb gond nélkül el fog menni. Ekkorra viszont a műanyagból lévő légdugattyúk elérnek, bekeményednek, és felmondják a szolgálatot. Sajnos ezeket nem lehet külön cserélni, de nem is lenne célszerű, mivel a többi műanyag is ugyanilyen állapotban lesz ennyi idő után, tehát kézenfekvő a komplett öblítőszelep és töltőszelep cseréje. Ekkor cserélni kell a nyomólapot is, mivel ebbe vannak beépítve a nyomólapi légdugattyúk, és ezeket külön nem forgalmazzák.

Mikor kezdődnek a bajok?
  • Ha nagyobb erőt kell kifejteni a nyomógomb benyomására
  • Ha ennek ellenére nem megfelelő az öblítő-víz mennyisége
  • Ha öblítés után nehezen áll el a WC csészébe folyó víz
  • Ha a nyomógomb nehezen jön vissza eredeti helyzetébe
Ha ezek közül bármelyiket tapasztalja, vagy nagyon régen volt a WC tartály karbantartása, hívjon bizalommal, segíteni fogok! 06-20-7713029

Amit a beépített WC tartályokról tudni kell