Grohe WC tartály vízmennyiség beállítása

Grohe WC tartály vízmennyiség beállítása
5 (100%) 9 szavazat

A Grohe beépített WC tartály hosszú távú, megbízható működésének egyik elengedhetetlen feltétele a tartály vízmennyiségének optimális beállítása.

A gyártók minden esetben meghatározzák az adott típusú tartályhoz a feltöltés helyes vízszintjét. Ha a beépítés megfelelő szakértelemmel lett elvégezve, és  jól állították be, akkor ez az érték még hosszú ideig meg fog maradni. De természetesen ahogy az alkatrészek kopnak ez idővel változni fog. Ezért – is – nagyon fontos a rendszeres karbantartás. Ekkor a szakember – egyéb más dolgok mellett – ellenőrzi a tartály vízszintjét. Ha szükséges, korrigálni fogja a helyes értékre. A Grohe beépített wc tartályok különösen érzékenyek a precíz vízszint helyes beállítására. A márkán belüli kínálat jelentős részben a pneumatikus vezérlésű tartályokat célozza meg. Ezek az átlagtól igényesebb szerkezetek, ezért a szokásosnál jobban oda kell figyelni karbantartásukra. Gyakran kérik a szerelőt, hogy lehetőleg “spórolós”-ra állítsa be. A dupla öblítésű tartályoknál ennek nincs sok értelme, mivel az osztott működés elve már eredendően a víztakarékosság jegyében született. Az egyszerűbb, egyöblítéses tartályoknál ugyan le lehet vinni a szintet a minimum alá, de nem javasolt. Az öblítővíz mennyiségének drasztikus csökkentése nagyban növeli a lefolyó vezeték dugulásának kockázatát. Elképzelhető, hogy amit a vízszámlán megspórolunk, azt dugulás-elhárításra kifizetjük.

Ezért nagyon fontos, hogy a Grohe beépített WC tartályunk helyes vízszintjének beállítása dinamikus öblítést eredményezzen! Persze csak olyan mértékben, amivel a víztakarékosság kereteit még nem lépjük át.
Ha nem biztos a dolgában, kérjen inkább segítséget.
06-20-7713029