Falba beépített WC tartály javítása – öregedő műanyag alkatrészek

Falba beépített WC tartály javítása – öregedő műanyag alkatrészek
5 (100%) 63 szavazat


Falba beépített WC tartály javítása – öregedő műanyag alkatrészek..

Mindenki tudja, hogy a kőolajszármazékokból – vagyis szerves anyagból – gyártott alkatrészek egy idő után maguktól elkezdenek lebomlani. Ez teljesen természetes folyamat, és ki ne látott volna már olyat, hogy valamelyik műanyagból készült használati tárgyunk elveszítette rugalmasságát, és egyik hétről a másikra rideggé, porlékonnyá vált. A beépített WC tartály alkatrészei is többnyire műanyagból készülnek, így ezeket sem kíméli az idő vasfoga. Az ilyen anyagok “életében” egy évtized már jelentős időnek számíthat.

Beépített WC tartály javítása – öregedő műanyag alkatrészek

A beépített WC tartály szerelést Magyarországon már bőven több mint tíz éve alkalmazzák, így ezeknél a régebbi tartályoknál gyakrabban jelentkezhet az anyagfáradásból eredő hiba.

Mik lehetnek ezek a hibák?

Mire is gondolok? Legtöbbször akkor szembesülünk vele, amikor valamilyen javítás miatt szét kell szedni a WC tartályt. Ilyenkor bosszankodva tapasztalhatjuk, hogy eltörhet néhány alkatrész.

Miért is?

A legtöbb tartályalkatrészt – a helyszűke miatt – csak úgy tudjuk kiszerelni a tartály üregéből, hogy egy-két alkatrészelemet még a tartály belsejében szét kell pattintani.  Így van megtervezve.. Sokszor nagyobb erőt kell kifejteni a hosszú idő óta érintetlen, általában vízköves alkatrész szétpattintásához. Sajnos ekkor komoly esély van rá, hogy eltörhet az elöregedett műanyag. A WC tartály szétszerelése során nagyon sokat számíthat a rutin, de még ez mellett is előfordulhat egy pöcök, rögzítőfül, vagy valami más elem törése. Ha önerőből szeretnénk megjavítani a falba beépített WC tartályunkat, akkor legyünk előrelátóak, és igyekezzünk felkészülni a nem várt helyzetekre is, hiszen egy alkatrész eltörésével azt kockáztatjuk, hogy hosszabb ideig maradhatunk WC tartály használat nélkül. Sok típushoz nem tudunk azonnali raktárkészleten lévő alkatrészt vásárolni, így beszerzése több munkanapot igényel. És sajnos bőven akad olyan alkatrész is, amire több hetet kell várni. Természetesen senkit sem akarok riogatni, de fő az óvatosság! És nyilván ha a falba beépített WC tartályunk idősebb, nem árt ha már eleve úgy kalkulálunk, hogy lehetőleg a teljes belső alkatrészcsoport cserélve legyen. Természetesen itt nem a falbontással járó tartálycserére gondolok, csak a benne lévő alkatrészekre.

Hívjon bizalommal ha segítségre van szüksége