Falba beépíthető WC tartály típusok – különbségek

Falba beépíthető WC tartály típusok – különbségek
5 (100%) 33 szavazat

Falba beépíthető WC tartály típusok – különbségek.

A falba beépített WC tartály típusok nagymértékben különböznek egymástól, viszont működési elvük szerint teljesen megegyeznek.

Falba beépíthető WC tartály javítása

A feladat amire tervezték, az évtizedek óta ugyanaz. Szükségeltetik egy WC tartály, aminek elhelyezése magasabban kell, hogy legyen mint a WC csésze, hiszen az öblítővíz a gravitációs erő hatására zúdul le. Az öblítővíz elindítását, működésbe hozását bizonyos segédalkatrészek beiktatásával, az öblítőszelep felemelésével tehetjük meg. Nyilván a lefolyt vizet pótolni, és a WC tartály vízszintjét pedig folyamatosan szabályozni kell. Ezt a két funkciót – egyszerre – a töltőszelep látja el. A töltőszelep flexibilis csővel van összekötve a nagynyomású vízhálózattal, és ezen a ponton elzárószelepet  is illik találnunk..

Tehát a legfontosabb alkatrészek:

  • Töltőszelep
  • Öblítőszelep
  • Működtető szerkezet
  • Elzáró
  • Nyomólap

Ugye milyen egyszerű kis szerkezettel van dolgunk? Valóban így van, de ne tévesszen meg minket egyszerűsége. Balgaság lenne alábecsülnünk, ugyanis az egyszerűsége ellenére a különböző típusok létrehozói minden trükköt és leleményt bevetnek privilégiumuk érdekében, így még véletlenül sem olyan egyszerű a javításuk. A gyártók bebiztosítva érzik magukat azzal, hogy a saját márkához, csak a saját, ugyanolyan márkájú alkatrészt lehessen beszerelni. Az már csak ráadás, hogy gyakran évente módosítanak valamit. Ez teljesen érthető, hiszen csak így tudják elérni, hogy az utángyártott alkatrészek nehezen, vagy egyáltalán ne követhessék az aktuális változtatásokat. Ez a verseny kissé nehezíti a beépített WC tartályok javítását. Hol vannak már azok a “régi szép idők”, amikor a falon kívüli, faburkolású WC tartályunkban még a takarítónő is 2 perc alatt ki tudta cserélni a tömítést..

Változnak az idők, és a modernebb WC tartályok megjelenésével párhuzamosan, nagymértékben lecsökkent a házilagos barkácsoló kedv. Segíthetek? 06-20-7713029

Beépített WC tartályok javítása