Beépített WC tartály karbantartása házilag

Beépített WC tartály karbantartása házilag
5 (100%) 26 szavazat

A beépített WC tartályok biztonságos szétszedése tapasztalatot, rutint igényel, így – kellő hozzáértés nélkül – a beépített WC tartály karbantartása házilag nehezen oldható meg. Gondoljunk csak bele, hogy a teljes működtető szerkezet a fal mögé van rejtve és minden eleme egy kicsit “trükkösen” jön szét! Ha itt megrongálunk, vagy széttörünk valamit, akkor lehet, hogy vésni kell. Ezt – ugyebár – szeretné mindenki elkerülni.
Beépített WC tartály karbantartása házilag
Sajnos azt tapasztalom, hogy a figyelmeztetések ellenére sem hagy alább a próbálkozási kedv. Sok esetben drágább alkatrészeket kell rendelni az elrontott tartályhoz, és persze bőven van olyan is, amikor ennyivel nem lehet megúszni. Nem lebecsülendők ezek a szerkezetek. Több évtizedes átgondolt tervezés áll mögöttük. Természetesen ahogy kialakultak a beépített WC tartály márkák, minden cég saját fejlesztésekkel szeretné biztosítani piacképes helyzetét, és ennek érdekében folyamatosan, különböző apróbb-nagyobb módosításokat hoz létre. A változások követése olykor még a tapasztalt szerelőknek is problémát jelenthet, mert a falba beépített WC tartályban lévő legtöbb bontható alkatrész műanyag, így nagyobb, vagy rossz irányból történő erő hatására könnyen eltörhet.
  • Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, ne fogjunk hozzá
  • Ha mégis ezt tennénk, akkor előtte tegyük szabaddá a víz főelzárót, hogy szükség esetén azonnal el tudjuk zárni. ( ez általában a vízóra előtt van )
  • Csak eredeti, gyári alkatrészeket használjunk

Ha gond van, hívjon bizalommal!